Chcete cenovú ponuku? Volajte 0908 774 282 →

Sprievodca použitím svahových kosačiek – nosičov náradia Green Climber

Uvažujete, že si zaobstaráte kosačku Green Climber, no neviete sa rozhodnúť pre konkrétny model? Či už potrebujete nosič náradia na údržbu svojho vlastného pozemku alebo zháňate stroj pre profesionálne využitie, z kosačiek Green Climber si určite dokážete vybrať ten najvhodnejší model. Preto vám prinášame prehľadného sprievodcu, v ktorom sa dočítate, aké konkrétne využitie vám ponúkajú jednotlivé modely.

1. Svahová kosačka Green Climber F23 – na údržbu parkov, areálov firiem, aj záhrad

Svahová kosačka Green Climber F23

Ide o nosič náradia so svahovou dostupnosťou až 600 a nízkou prevádzkovou hmotnosťou 470 kg. Vďaka tomu je tento stroj ideálny na údržbu verejných plôch – kosenie parkov, areálov firiem, okolia hotelov, či iných priestranstiev, kde je nutná pravidelná údržba počas sezóny. Ak teda hľadáte kosačku, vďaka ktorej ušetríte čas aj sily pre údržbe rôznych areálov a mestských, či obecných priestorov, model Green Climber F23 je tou správnou voľbou. Viac informácií o tomto modeli nájdete na tejto stránke.

2. Svahová kosačka Green Climber F300, Stella Urs 85, 100 – na svahovité terény

GreenClimber F300 - sprievodca výberom kosačky

Tento nosič náradia je určený najmä na kosenie svahovitých terénov. Poradí si s kosením odvodňovacích kanálov, hrádzí, brehov riek, strmých pasienkov, lyžiarskych zjazdoviek, ale aj záhrad a vodárenských objektov. Často je používaný na údržbu popri cestách a diaľniciach, ale aj železničných tratí. Preto je ideálnou voľbou do komunálnej sféry, prípadne pre poskytovateľov služieb v údržbe zelene. Vhodný je na kosenie menších náletových drevín a primárne je skonštruovaný na kosenie a mulčovanie trávnatých porastov. Ak sa staráte o niektorú z vyššie uvedených plôch, kde je potrebná údržba minimálne raz ročne, vyberte si Green Climber F300. Viac informácií o tomto modeli nájdete na tejto stránke.

3. Svahová kosačka Green Climber LV300 a LV400 – skvelé v záhradníctve a pestovateľstve

 

Svahová kosačka Green climber LV300 PROSte majiteľom vinohradu? Venujete sa vo veľkom záhradníctvu alebo inej pestovateľskej činnosti? Alebo hľadáte univerzálneho pomocníka v komunálnej oblasti? V tom prípade si zvoľte niektorý z týchto strojov. Ide o menšie nosiče náradia s hmotnosťou do 1 tony, ktoré vďaka širokej škále prídavných zariadení dokážu poslúžiť pri viacerých činnostiach. Svoj výkon najlepšie využijú pri pracovnom náradí ako žacia lišta na kosenie trávy a obracanie alebo zhŕňanie sena do riadkov na strmých svahoch. Pri použití adaptérov ako napr. mulčovače s pracovným záberom 100-125 cm je vždy potrebné brať do úvahy váhu prídavného zariadenia a výkon vzhľadom na podmienky konkrétneho miesta a charakter práce. GreenClimber LV300 a LV400 sú  mimoriadne spoľahlivé a univerzálne využiteľné stroje, ktoré si pochvaľujú vinohradníci, či pestovatelia. Viac informácií o modeli LV300 nájdete na tejto stránke a o LV400 na tejto stránke.

Prečítajte si: Ako Greenclimber splnil sen o perfektnom trávniku

4. Svahová kosačka Green Climber LV500PRO – celoročná údržba ciest, či železničných tratí

green climber drtiaca lesnícka hlava

Green Climber LV500PRO je najpredávanejším modelom z rodiny svahových kosačiek Green Climber. Spája v sebe totiž vysoký výkon a univerzálne možnosti použitia. Je to stredne veľký stroj so širokým uplatnením, a to najmä pri adaptéroch ako drviace frézy, či snežná fréza. Poradí si s drevinami až do hrúbky 14 cm pri pracovnom zábere 125 cm. Celoročne sa dá používať na údržbu cestných komunikácií a železničných tratí, a to tak na kosenie, ako aj na odhŕňanie snehu. Ak teda hľadáte nosič náradia na sezónnu, ale aj zimnú údržbu, najobľúbenejší Green Climber LV500PRO splní vaše očakávania. Viac informácií o tomto modeli nájdete na tejto stránke.

5. Svahová kosačka Green Climber LV600+ – efektívny pomocník v lesníctve

Vďaka svojmu výkonu nájde uplatnenie najmä v lesníctve. V agregácii s lesníckym navijakom do 4,5 tony to bude výkonný „železný kôň“ na menšiu ťažbu. Ťažné zariadenie poslúži na zapojenie vývozky s hydraulickou rukou. V spojení s drviacou frézou zvládne Green Climber LV600+ spracovať konáre po ťažbe a pripraviť pôdu na zalesnenie. Využíva sa tiež na čistenie horských lúk od náletových drevín. Ak teda pracujete v lesníctve, staráte sa o údržbu lesných lúk, či pripravujete pôdu na zalesňovanie, ideálnym pomocníkom pre vás bude práve Green Climber LV600+. Viac informácií o tomto modeli nájdete na tejto stránke.

Kalkulátor cenovej ponuky

6. Green Climber LV800 – na ťažšie práce v lesníctve, aj dennú údržbu pod líniovými stavbami

Svahová kosačka Green climber LV800 PRO

Model GreenClimber LV800 PRO je najväčší a najsilnejší v strednej triede. Svoje primárne využitie nájde v lesníctve, ale aj pri dennej údržbe pozemkov pod elektrickými vedeniami alebo inými líniovými stavbami. Ak sa teda obzeráte po svahovej kosačke, ktorá zvládne vyššie denné výkony, vyberte si práve tento model. V kombinácii s drviacou lesníckou frézou dokáže spracovať hrubšie nálety, až do priemeru 24 cm, pri pracovnom zábere 150 cm. Celková váha stroja pritom nepresahuje 2,5 tony. Ideálny stroj na ťažšie lesnícke práce, kde môžete využiť nadstavce ako štiepkovač, lesnícky navijak alebo drtiacu lesnícku frézu s kladivami. Viac informácií o tomto modeli nájdete na tejto stránke.

7. Svahová kosačka Green Climber LV1400 – dominator – na lesnícke práce, aj údržbu líniových stavieb

GreenClimber LV1400 – dominator je pásový nosič náradia, ktorý môže byť ovládaný tak diaľkovo, ako aj z klimatizovanej kabíny. Disponuje čelnou upínacou doskou pre výmenné adaptéry s bočným posunom a zdvíhaním. Veľmi užitočná je tiež možnosť prídavného teleskopického ramena pre ešte širší pracovný záber a ďalšie využitie. S použitím lesnej frézy je tento stroj ideálny na lesnícke práce, spojené s prípravou pôdy na zalesnenie. Využitie však nájde aj pri pravidelnej údržbe líniových stavieb. Viac informácií o tomto modeli nájdete na tejto stránke.

Stále ste si nevybrali vhodný nosič náradia? Ak potrebujete poradiť pri výbere svahovej kosačky Green Climber, neváhajte nás kontaktovať. Spolu zvážime vaše požiadavky a vyberieme pre vás ideálny stroj, ktorý bude vašim dokonalým pomocníkom.

Mám záujem o nezávislú ponuku

Podobné